Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności i wszystkich zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.
Zakres:
Czas trwania: 1 semestr - 40 godzin
Absolwent kursu „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących i specjalnych.
Informacje dodatkowe: Kadrę stanowią wykwalifikowani wykładowcy z SGGW z Warszawy, eksperci środowiska zewnętrznego (winiarze) oraz wykładowcy Uniwersytetu Zielonogórskiego.
Rekrutacja: Link do rejestracji https://webapps.uz.zgora.pl/rekrutacja/index.php
Wymagane dokumenty:
Kierownik kursu: dr Justyna Korycka-Korwek
Opłata za semestr: 2.000,00 PLN
Opłata rekrutacyjna: 85,00 PLN
Termin składania dokumentów: 01.06.2022r. – 21.10.2022r.
Dokumenty przyjmuje: Sekretariat Katedry Żywienia Człowieka i Dietoterapii w Kalsku
mgr Iwona Wichłacz, Kalsk 67, 66-100 Sulechów, tel: 68 352 94 57